Dr. Mirre de Noo

Dr. Mirre de Noo
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Noo, M.E. de is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
“Aandacht voor de individu is voor mij een belangrijk onderdeel van goede zorg.”

“Het is fijn om bij Xpert Clinics Proctologie te werken omdat de patiëntvriendelijkheid en de service hier veel meer in het DNA zit dan in de meeste ziekenhuizen. Iedere medewerker is gericht op patiëntbeleving en efficiëntie en dat maakt het voor de patiënt een hele fijne omgeving om behandeld te worden en voor mij een prettige plek mijn vak uit te oefenen.
Voor mij is geneeskunde een prachtig vak. Mensen beter maken, opereren, het blijft iets heel bijzonders en een voorrecht om te doen. Maar ook wetenschappelijk onderzoek doen of mensen informeren over medische zaken zijn dingen waar mijn interesses liggen. Via mijn gezondheidsplatform probeer ik de gap tussen de medische wereld en de patiënt ook te verkleinen.
Ik streef er naar een behandeling op maat te geven aan elke patiënt. Daarbij is de medische inhoudelijke kant een deel maar ook met aandacht voor de individu is voor mij een belangrijk onderdeel van goede zorg. Hoe gênant of vervelend een klacht ook is voor een patiënt, ik streef er naar mensen zich welkom te laten voelen en ze het vertrouwen te geven dat met de juiste behandeling de klachten vaak volledig kunnen verdwijnen.
Zo heb ik ooit een patiënte behandeld die al jaren last had van perianale fistels en die zo nerveus was voor de operatie. Vlak voordat zij onder narcose ging en in slaap viel, kletsten we over haar liefde voor tamme kastanjes, het was namelijk herfst. Na de operatie was ze zo blij, ondanks dat zij het herstel heftig en spannend vond. Toen ze na een aantal weken op controle kwam was ze voor het eerst in jaren klachtenvrij en durfde ze weer overal naar toe. En als dank….bracht ze voor mij een zak zelf geraapte kastanjes mee. Mooi toch?!”

Dr. Mirre de Noo studeerde in 2003 cum laude af aan de universiteit Leiden. Na haar studie geneeskunde deed zij onderzoek naar manieren om darm -en borstkanker op te sporen en verkreeg zij de doctorsgraad voor haar 30-ste. Nadat zij de opleiding tot chirurg had afgerond, werkte Mirre jaren met veel plezier als chirurg-oncoloog in een topklinisch ziekenhuis. Zij zette zich vol passie in voor haar patiënten en initieerde diverse patiëntgerichte evenementen. Als clinical lead was zij verantwoordelijk voor het binnenhalen van een gerenomeerd Europees keurmerk voor borstkankerzorg. Tevens doorliep zij succesvol een postgraduate leiderschapsprogramma aan het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur.

In 2018 besloot zij het roer om te gooien. Mirre had behoefte aan werken in een andere en patiëntvriendelijkere context. Sinds 2019 is zij chirurg bij Xpert Clinics Proctologie omdat zij gelooft dat zorg altijd slimmer, beter en vriendelijker kan. Naast het helpen van patiënten in de spreekkamer, inspireert en empowert Mirre ook anderen middels lezingen en haar online inspiratieplatform GZNDenzo.
Daarnaast is zij lid van de Raad van Toezicht van het Bevolkingsonderzoek Noord en in die hoedanigheid ook voorzitter van de commissie Kwaliteit en Veiligheid. Al haar bezigheden passen binnen haar missie om Nederland gezonder te maken.

  • AGB code
    03033996
  • BIG nummer
    19058928501
Maak een afspraak
Bel 088 778 52 02Maak een afspraak