Anale wratten

Neem contact op

Neem telefonisch contact op: 088 - 7785202

ma - do08.00 - 18.00
vr08.00 - 17.00

Anale of anogenitale wratten (condylomata acuminata) zijn roze of grijswitte wratjes die zich rond de anus, maar ook op penis of vagina kunnen bevinden. Ze zijn klein en zitten vlak bij elkaar, waardoor het oppervlak wel wat lijkt op een bloemkool. Anale wratten kunnen geen kwaad en verdwijnen vaak vanzelf, hoewel dit wel tot twee jaar kan duren. Wel kunnen ze last geven van jeuk, pijn of een branderig gevoel rond de anus. Na verloop van tijd kunnen de wratten groter worden en zich steeds verder uitbreiden. Heeft u er last van, dan kunnen ze worden verwijderd. 

In onze klinieken wordt u discreet behandeld en staat uw privacy voorop. U ontmoet dan ook direct de specialist die u gaat helpen en kunt vaak al tijdens het eerste consult behandeld worden. Wij bieden u een veilige omgeving: kleinschalig maar superspecialistisch.

We vertellen u op deze pagina hoe we te werk gaan. Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Niet zeker of u anale wratten heeft? Doe de test.

Het behandeltraject

De stappen van een behandeling

Verwijzing van uw huisarts

Verwijzing van uw huisarts

Voor een behandeling bij Xpert Clinics Proctologie heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig. Onze behandelingen worden door alle zorgverzekeraars 100% vergoed.

Maak een afspraak

Intake

Eén telefoontje en we plannen meteen een consult voor u in. U kunt hiervoor bellen naar ons informatiecentrum: 088 778 52 02 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). U krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen naar uw klachten en in overleg met u wordt er een afspraak ingepland, in de vestiging van uw keuze.

Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar uw medische achtergrond en uw medicijngebruik. Ook ontvangt u alvast informatie over de behandeling.

Plan een intake Bellen

Consultafspraak met arts

Consult

Tijdens het consult zal de chirurg de tijd nemen om naar uw klachten te luisteren en u vragen stellen over uw gezondheid en medische achtergrond. Daarna zal hij een uitwendig en inwendig onderzoek doen. In onze klinieken wordt u discreet behandeld en staat uw privacy voorop. De arts zal u vervolgens vragen op uw zij te gaan liggen met opgetrokken knieën. In deze voor u comfortabele houding wordt het onderzoek verricht. In de meeste gevallen zijn zowel het onderzoek als de behandeling pijnloos.

Meteen na het onderzoek zal de arts zijn bevindingen met u bespreken en vertellen wat de mogelijke behandelingen zijn. Meestal kunt u meteen behandeld worden, in enkele gevallen wordt hiervoor een nieuwe afspraak gemaakt.

Behandeling & Nazorg

Behandeling van anale wratten

Wanneer er veel wratten zijn is het elektrisch wegschroeien (coagulatie) de beste manier om ze te verwijderen. Het elektrische wegschroeien gebeurt onder plaatselijke verdoving. Op het moment van behandeling kunnen zich al nieuwe wratjes aan het vormen zijn. Daarom is vaak een tweede behandeling na enkele weken nodig. Overigens kunnen de wratten blijven terugkomen, zolang het virus nog in uw lichaam aanwezig is.

Na de behandeling

Na de behandeling heeft u open wondjes die wat wondvocht afscheiden. Deze sluiten zich na vier tot zes weken. Tot die tijd is het belangrijk dat u de wondjes drie keer per dag schoon spoelt met water, bijvoorbeeld onder de douche. Verder mag u gewoon douchen of in bad. Het kan geen kwaad als er zeep bij de wondjes komt.

FAQ

Veelgestelde vragen over Anale wratten

Een afspraak maken bij Xpert Clinics Proctologie is zo geregeld. Eén telefoontje en we plannen meteen een consult voor u in. Xpert Clinics Proctologie kent geen lange wachttijden, u wordt dus altijd snel geholpen. We hebben met alle grote zorgverzekeraars afspraken gemaakt over de vergoeding van behandelingen door onze artsen. In uitzonderlijke gevallen heeft u wel toestemming van uw verzekering nodig. Daarbij helpen we u natuurlijk graag.

Het kan handig zijn thuis uw bezoek aan Xpert Clinics Proctologie alvast voor te bereiden. Probeer bijvoorbeeld uw gezondheidsklachten alvast duidelijk te omschrijven. Noteer ook uw vragen aan de arts, zodat u niet vergeet deze te stellen. Als u wilt kunt u iemand meenemen naar het gesprek met de arts. Twee horen immers meer dan een. Wij proberen altijd op tijd te werken. Toch lukt dit niet altijd en loopt een spreekuur soms uit, bijvoorbeeld door spoedgevallen of onvoorziene gebeurtenissen. Is bij uw aankomst op de kliniek bekend dat het spreekuur uitloopt, dan zullen wij u hierover informeren. Het bezoek aan de arts. Wanneer u aan de beurt bent, ontvangt de arts u in de spreekkamer. De eerste afspraak bestaat meestal uit een gesprek en onderzoeken. De arts probeert aan de hand hiervan de oorzaak van uw klachten vast te stellen. Vervolgens wordt besproken welke behandelmogelijkheden er zijn en indien mogelijk wordt u direct behandeld. Mogelijk beslist de arts dat aanvullend onderzoek nodig is.

Voor het maken van een consult afspraak of algemeen contact zijn wij maandag t/m donderdag open van 8.00 tot 18:00 en vrijdag van 8.00 tot 17.00. Bent u bij ons behandeld dan is Xpert Clinics Proctologie 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen in de week. U kunt ons dus altijd bellen als u na uw behandeling twijfelt of uw herstel wel goed verloopt, of wanneer er onverhoopt een complicatie optreedt. Wij staan altijd voor u klaar om u te helpen. Dat is prettig om te weten

Er zijn een heleboel goede artsen in Nederland, maar niet iedereen heeft zich gespecialiseerd. Bij Xpert Clinics Proctologie werken alleen maar artsen die zich hebben gespecialiseerd op het gebied van aambeien. Wanneer u een aandoening heeft, heeft u er baat bij dat u wordt geholpen door de beste specialisten.

Xpert Clinics Proctologie heeft met alle grote zorgverzekeraars afspraken gemaakt. Op deze pagina staan alle zorgverzekeraars waarmee wij afspraken hebben gemaakt. Staat uw zorgverzekering er niet bij en wilt u weten of de behandeling (gedeeltelijk) wordt vergoed? Informeer dan altijd eerst bij uw zorgverzekeraar voordat u een afspraak maakt bij Xpert Clinics Proctologie. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Als uw zorgverzekeraar geen prijsafspraken met Xpert Clinics Proctologie heeft gemaakt en u toch bij ons behandeld wilt worden, dan kan dat natuurlijk. In deze situatie geldt het zogenaamde passantentarief. U krijgt dan zelf de rekening ter betaling toegestuurd. Vervolgens moet u zelf met uw zorgverzekeraar in contact treden om dit vergoed te krijgen.

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 02 Plan een intake