6 redenen om iets te laten doen aan skin tags

6 redenen om iets te laten doen aan skin tags

Marisken (ook wel skin tags genoemd) zijn volkomen onschuldige huidflapjes bij de anus. Hoewel ze dus geen kwaad kunnen, is het soms tóch beter om ze weg te laten halen. Chirurg dr. Willem van Gijn geeft je zes goede redenen om er iets aan te laten doen.

1 Irritatie

In de huidplooitjes rond de anus kunnen resten van ontlasting achterblijven. Dat kan zorgen voor plaatselijke irritatie of zelfs een ontstekingsreactie. Je merkt dat vaak aan roodheid, jeuk en schilfering.

2 Jeuk

Mensen met marisken klagen vaak over chronische anale jeuk. Die ontstaat omdat het gebied moeilijk schoon te houden is. Krabben helpt niet, dat kan juist wondjes geven waardoor de klachten alleen maar verergeren.

3 Hygiëne

Het is geen prettig gevoel dat het gebied rond de marisken niet goed schoon te houden is. Vaak hoor je dat mensen het liefst willen douchen na elk toiletbezoek. Dat is natuurlijk in de praktijk niet altijd te doen.

4 Ondergoed

Marisken kunnen lastig zijn bij het dragen van ondergoed, zoals een string. Ook kunnen de huidflapjes vlekken in je ondergoed geven, omdat je ze niet goed schoon kunt maken na het toiletbezoek.

5 Sporten

Sommige mensen ondervinden hinder van marisken bij het sporten of bij het fietsen, met name wanneer de huidflapjes gezwollen zijn.

6 Schaamte

Er wordt niet veel over gesproken, want op anale aandoeningen rust toch nog een taboe, maar marisken kun je ook laten weghalen wanneer je ze esthetisch niet mooi vindt. De skintags kunnen zorgen voor schaamte bij intimiteit en sommige mensen durven ook niet naar de sauna. Voor iedereen die hierover twijfelt zou ik zeggen: maar gerust en afspraak bij een specialist van Xpert Clinics Proctologie. Voor ons zijn deze aandoeningen ons dagelijks werk. We hebben begrip voor je gêne en ontvangen je in een rustige en persoonlijke omgeving. En we doen er alles aan om het onderzoek en de behandeling zo prettig mogelijk te maken. Goed om te weten: het verwijderen van marisken/skin tags wordt gewoon vergoed door de verzekering. Je betaalt alleen je eigen risico (als je dat nog niet gebruikt hebt), verder kost het je niets.

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 02Maak een afspraak