Ervaring
De marisken / skin tags van Corinde

De marisken / skin tags van Corinde

Corinde liet haar marisken weghalen door dr. M. Vehmeijer. “Het is me echt meegevallen.”

Last van marisken

Corinde: “Ik had al last van marisken in mijn puberteit, maar later tijdens de bevallingen werd het erger. Ik merkte dat bepaalde onderbroeken niet fijn meer zaten en had er ook hinder van bij het toiletbezoek. Soms had ik last van prikkelingen of een brandend gevoel. Het was gewoon vervelend, die huidflapjes horen er niet te zitten. De huisarts zei: je kan het wel laten weghalen maar de kans dat het terugkomt is groot dus ik zou daar niet aan beginnen. Dat was best demotiverend, de drempel om er iets aan te laten doen werd hoog.

Vrouwelijke arts

Vorig jaar ging toch de knop om. Ik kon me niet voorstellen dat ik de enige was, dus ik ben online gaan zoeken en vond Xpert Clinics Proctologie. De informatie op de website sprak me meteen aan, net als het feit dat er vrouwelijke artsen werken. Voor mij was het toch een vrouwelijk probleem en dat maakte het wat menselijker. Inmiddels had ik een nieuwe huisarts. Goed voorbereid ben ik om een verwijzing gaan vragen en die kreeg ik gelukkig meteen

Duidelijke uitleg

Als je eenmaal de stap hebt gezet, wil je graag snel geholpen worden. Gelukkig kon ik binnen een paar weken terecht. Het bezoek aan de kliniek vond ik echt laagdrempelig. Ik had het jaren een beetje verstopt, maar nu kon ik er opeens over praten en werd er iets aan gedaan. Ook werd alles heel erg genormaliseerd, je hoeft je niet te generen want je bent niet de enige met dit probleem. Ik kreeg een duidelijke uitleg over wat er ging gebeuren, bijvoorbeeld dat je voor de behandeling een klisma krijgt omdat ze inwendig gaan kijken. Ik vond het heel fijn dat ik precies wist waar ik aan toe was.

Ontspannen sfeer

Dr. Mariëlle Vehmeijer zei: ik snap je probleem, we gaan die skintags weghalen. Toen ze verder keek bleek dat ik inwendig ook twee aambeitjes had. Die heeft ze meteen met een elastiekje afgekneld, daar voel je echt niks van. Toen dat hersteld was hebben we de ingreep voor de marisken ingepland, ook dat kon heel snel. In de kliniek in Amsterdam werken heel aardige mensen, de sfeer is er heel ontspannen. Je krijgt een roesje en na tien minuten is het klaar. Ik voelde natuurlijk wel dat er iets gedaan was, maar echt pijn heb ik niet gehad. Het is me echt meegevallen. Ik was vooral blij dat het gebeurd was.

Een wereld van verschil

De weken erna heb ik de wondjes twee keer per dag gespoeld om ze schoon te houden. Ook droeg ik continu gaasjes want er komt wat vocht uit de wondjes. Na een paar dagen ben ik alweer gaan werken. Na drie weken waren de gaasjes droog en ben ik ermee gestopt. Het was even wat werk, maar dat woog allemaal op tegen het resultaat. Ik was er al zo aan gewend dat die huidflapjes er zaten, maar nu denk ik: wat een wereld van verschil. Volgens de dokter zit er nog een randje van 2 millimeter, dan zou ze nog kunnen weghalen. Maar van mij hoeft dat niet. Die grote skintags zijn weg en ik ben blij met het resultaat. En mocht het nog eens terugkomen: ik weet nu waar ik naar toe kan. Voor mij is de drempel nu heel laag omdat ik een hele prettige ervaring heb gehad. Ik zou het morgen zo weer laten doen.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 02Maak een afspraak