Ervaring
De ervaring van Miriam

De ervaring van Miriam

Een anale fissuur kan enorm pijnlijk zijn. Toch duurde het even voor Miriam ermee naar de huisarts durfde. Gelukkig kon ze snel bij Xpert Clinics terecht.

Behandeling van anale fissuren

Miriam: “Op internet staan veel negatieve verhalen over de behandeling van anale fissuren. Je leest vooral dat het niet heeft geholpen. Iets ondergaan wat geen effect heeft, dat schrikte mij af. Maar op de website van Xpert Clinics las ik ook ervaringen van mensen die wél van hun klachten af waren, dus dacht ik: ik ga het gewoon proberen. Nu ben ik zo blij dat ik dat gedaan heb!”

Heftige pijn

“Ik volg een dieet op advies van een orthomoleculair diëtist, maar toen ik begin januari op vakantie was in Thailand kon ik minder goed op mijn leefstijl letten. Daardoor werd mijn ontlasting harder. Ik had een keer bloed bij mijn ontlasting, toen is denk ik het fissuurtje ontstaan. Eenmaal thuis had ik veel pijn, maar de drempel om naar de huisarts te gaan vond ik zo hoog. Ik durfde steeds niet. Toen ik ook andere klachten kreeg ben ik toch gegaan. De pijn was inmiddels zo heftig dat ik me niet kon voorstellen dat het alleen een fissuur was. De huisarts keek en stelde vast dat het toch om een anale fissuur ging. Ik kreeg een crème, die heb ik netjes twee weken gesmeerd maar het hielp niet. De huisarts verwees me vervolgens door naar het ziekenhuis, maar daar kon ik pas na anderhalve maand terecht voor een intake. Dat trok ik echt niet. Ik zag het leven niet meer zitten, zoveel pijn had ik.”

Gespecialiseerde arts

“Toen ik hoorde van Xpert Clinics en dat ze gespecialiseerde hulp bieden, heb ik meteen gebeld. Ik kon al binnen week terecht. Mijn schoonmoeder was meegegaan en toen we in de wachtkamer een filmpje voorbij zagen komen zei ze: als ik ooit zoiets krijg, ga ik ook hiernaartoe. In een gespecialiseerde kliniek zie je niet een arts die ’s ochtends een knieoperatie doet en daarna jouw anale fissuur behandelt. Iedereen is hier echt gespecialiseerd in wat hij doet, dat vond ik een hele geruststelling.”

Botox onder narcose

Dr. Mariëlle Vehmeijer merkte meteen hoeveel pijn ik had, ze kon me niet eens goed onderzoeken. Ze stelde voor om me te behandelen met Botox. Dat zou onder narcose gebeuren omdat ik zoveel pijn had. Het kon al binnen twee dagen, daar was ik heel blij mee. Omdat ik onder narcose was, heb ik van die prik niks gevoeld. Ik was heel zenuwachtig voor de ingreep, maar achteraf denk ik: waar heb ik me druk over gemaakt? Na de behandeling heb ik wel even pijn gehad en ik ben twee dagen niet naar het toilet geweest. Ik vond het gewoon te spannend. Maar toen na twee dagen bleek dat ik naar de wc kon zonder pijn, kon ik het gewoon niet geloven. Ik zag daar zó tegenop en nu was ik gewoon pijnvrij. Ik was echt heel blij.”

Snel geholpen

“Pijn heb ik niet meer gehad. Ik probeer nu mijn ontlasting zacht te houden. Dat is nog best een uitdaging omdat ik onregelmatig werk, dat is niet goed voor je stoelgang. Maar mocht het terugkomen, dan weet ik nu dat er een oplossing is.

Wat ik fijn vond bij Xpert Clinics was de vormgeving van de kliniek, een enorm verschil met die witte, strakke ziekenhuizen. Ik kreeg ook het gevoel dat er lekker doorgepakt werd: meteen een afspraak, snel geholpen, het liep allemaal heel efficiënt. Bij dr. Vehmeijer voelde ik me heel vertrouwd. Ze wist waar ze het over had, ze heeft me goed geïnformeerd en ook gerustgesteld. Mijn probleem werd niet gebagatelliseerd, maar ook niet groter gemaakt dan het was. Uiteindelijk is het alles meegevallen.

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 02Maak een afspraak