Ervaring
De ervaring van Marcel

De ervaring van Marcel

Na twee behandelingen is Marcel van zijn klachten af. Nu vraagt hij zich af: waarom verwijst de huisarts niet veel sneller door?

Spontaan bloedverlies
Marcel: “Ik had last van spontaan bloedverlies door aambeien en dat maakt het leven heel onzeker. De laatste twee jaar had ik er vaker last van. Ik ben ervoor bij de huisarts geweest en die zei: smeer er maar wat op. Maar daar werd het niet beter van. Het feit dat zo’n bloeding zomaar kan gebeuren was heel vervelend. Of ik nou bij het voetbal langs de lijn stond, een vergadering had, op een terras zat of langs het strand wandelde, ik was altijd met inlegkruisjes aan het klooien.”

Duidelijke informatie
“Aan een operatie denk je niet, vooral omdat je het idee hebt dat je de enige bent. Maar ik ben pas 48, er moest gewoon iets gebeuren. Ik ben naar de huisarts gegaan en heb om een verwijzing gevraagd. Ik kreeg twee opties en heb voor Xpert Clinics gekozen omdat ze expert zijn op dit gebied. Na het aanmelden werd ik al snel teruggebeld. Ik kreeg vragenlijsten om in te vullen, zodat ze al een beeld hadden van de klachten. Bij de afspraak werd ik opgevangen door de consulente. Zij had nog wat vragen naar aanleiding van die vragenlijsten en vroeg ook of ik gelijk behandeld wilde worden als een Barron Ligatie mogelijk zou zijn. Wat mij betreft was het: hoe eerder, hoe beter. Ik kreeg vooraf duidelijke informatie over de ingreep, je weet dus waar je ja tegen zegt.”

Meteen behandeld
Dokter Mariëlle Vehmeijer heeft dus direct de elastiekjes geplaatst. Ik vond het niet pijnlijk, het is meer mentaal lastig dat er iemand daar beneden met je bezig is. Maar dokter Vehmeijer is heel zakelijk en kundig, ze gaat recht op haar doel af. Ze stelt je gerust en je weet dat dit haar werk is, zo moet je het ook tegen jezelf zeggen. En het gaat allemaal zo snel, binnen 10 minuten sta je weer buiten met een nieuwe afspraak.”

Deskundigheid
“De eerste paar dagen had ik wat last van mijn buik, maar dat weegt niet op tegen de mentale en fysieke ongemakken die ik al jaren had. Gisteren ben ik op controle geweest en zijn er nogmaals elastiekjes gezet. Deze keer heb ik er minder last van, ik voel nagenoeg niks. Ik ben heel tevreden over het resultaat, maar ook over de deskundigheid en het gemak waarmee mijn klachten verholpen zijn.”

Pleiten voor meer kennis
“Ik wil mijn verhaal graag delen om twee redenen. Ik weet dat mensen vaak veel te lang lopen te rommelen voordat ze naar de huisarts gaan. Met name omdat je zelf tegen dingen aan zit te boksen. Ik weet nu dat dat niet nodig is en denk: had ik het maar eerder gedaan. En ten tweede: waarom verwijst de huisarts niet sneller door? Ik heb maandenlang met crèmes gesmeerd en te horen gekregen: het valt wel mee en het gaat wel over. Maar dat gaat het dus niet. Ik wil dus graag pleiten voor meer kennis op dit gebied. Het gaat namelijk om heel veel mensen die met deze klachten lopen.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 02Maak een afspraak