Onze specialisten kunnen snel en effectief fissuren behandelen. In onze klinieken wordt u discreet behandeld en staat uw privacy voorop. U ontmoet dan ook direct de chirurg die u gaat helpen en kunt vaak al tijdens het eerste consult behandeld worden. Wij bieden u een veilige omgeving: kleinschalig…
Slapeloze nachten
Fatima: “Praten over anale klachten is nog steeds een taboe, mensen schamen zich om erover te praten. Op Facebook hoor je wel veel verhalen, achter de schermen durven mensen het wel te vertellen. Maar toch gaan ze niet naar de dokter en dat is jammer.
Zelf ben ik naar de huisarts gegaan omdat ik erg veel pijn had, de hele dag en de hele nacht. Ik had slapeloze nachten, ik kon niet zitten, staan of lopen. Het was vreselijk, de pijn was erger dan een bevalling.
Liever naar een vrouwelijke arts
Ik wilde graag een verwijzing naar een specialist. Van mijn huisarts kreeg ik een verwijzing voor een kliniek in Sloterdijk. Ik heb gebeld en gevraagd of ze een vrouwelijke chirurg hadden, maar nee, er werkten alleen mannen. Ik wilde met deze klachten toch echt liever naar een vrouwelijke arts. Toen ben ik gaan googelen en op de website van Xpert Clinics Proctologie zag ik wel vrouwelijke specialisten. Dus heb ik de huisarts gebeld en gevraagd of ze me naar Xpert Clinics kon verwijzen.
Anale fissuur
Bij het eerste consult heeft dr. Mariëlle Vehmeijer me onderzocht. Toen bleek dat ik een anale fissuur had, en dan ook nog een hele erge. Er was inderdaad ook sprake van aambeien, maar die pijnklachten kwamen door die fissuur. De dokter was heel lief en aardig, ze leefde enorm met me mee. Ze was heel open en zakelijk over wat er aan de hand was en dat maakte het voor mij ook relaxed om erover te praten. Ze gaf mij de keuze: eerst een zalf proberen of meteen opereren? Ik mocht mijn man erbij halen die in de wachtkamer zat om het te bespreken, dat was heel fijn. Ik wilde graag eerst de zalf proberen. Ik was heel blij dat ik zelf mocht bepalen wat ik wilde.
Kleine operatie
Helaas hielp de zalf niet, na twee weken werd het alleen maar erger. Toen ik weer terugkwam op de kliniek, zag dr. Vehmeijer meteen dat het niet goed ging. Ik had zoveel pijn. Ze heeft toen meteen de operatie ingepland.
Het is maar een kleine operatie, maar ik was nog nooit in een ziekenhuis geweest. Voor mij was het dus heel spannend. Gelukkig waren er allemaal aardige verpleegkundigen. Ik ben onder narcose behandeld, dus ik heb er niks van gevoeld. Dr. Vehmeijer heeft een Botox injectie gegeven en de marisken verwijderd die ik ook had. Na een kwartiertje werd ik wakker en was het klaar.
Goed begeleid na de ingreep
Ik dacht dat ik na de operatie vast veel pijn zou hebben. Maar dat was totaal niet zo. Het advies was om rustig aan te doen, maar ik heb gelijk weer mijn dagelijkse bezigheden opgepakt. Dat bleek iets te veel te zijn; ik kreeg aan de buitenkant een klein scheurtje waar ik een paar dagen last van had. Ik heb toen gebeld met de kliniek en de verpleegkundige zei: hou vol, het gaat vanzelf beter. En inderdaad, na een paar dagen was het over. Ik vond het fijn dat ik elke keer kon bellen als ik wat wilde weten over de medicijnen of als ik wat voelde. De hele periode na de operatie ben ik goed begeleid.
Helemaal genezen
De laatste afspraak met dr. Vehmeijer was twee weken geleden en het gaat nu prima. De anale fissuur is helemaal genezen. Dat is zo’n opluchting! Ik weet nu ook waardoor de fissuur is ontstaan. Ik heb bloedarmoede en gebruikte daarvoor ijzertabletten. Helaas zorgen die voor obstipatie. Ik heb de huisarts gezegd dat ik wilde stoppen met die tabletten en krijg nu een ijzer-infuus; dat heeft geen invloed op je spijsvertering. Verder let ik goed op mijn eet- en leefpatroon.
Alsjeblieft, schaam je niet
Aan andere mensen zou ik willen zeggen: alsjeblieft, schaam je niet om naar huisarts te gaan. En als je pijn blijft houden, vraag dan om een verwijzing naar een kliniek. Het is beter om deze klachten door een specialist te laten onderzoeken. Mijn huisarts dacht dat ik aambeien had, terwijl het een grote anale fissuur was. Sommige huisartsen doen moeilijk over een verwijzing, dus zorg ervoor dat je sterk in je schoenen staat. Mensen lijden zoveel pijn, terwijl dat niet nodig is. Dat is echt geen grap.”