Ervaring
Shannon koos voor een behandeling van marisken

Shannon koos voor een behandeling van marisken

"Ik ben heel blij dat ik er niet mee ben blijven lopen. Die paar weekjes last stellen echt niks voor in vergelijking met hoe het daarvoor was."

Ik kon al 5 jaar niet meer goed zitten

Shannon (27): “Vanaf mijn 12e heb ik al problemen met mijn stoelgang. Door het harde persen kreeg ik last van marisken. Ik had er al een jaar of vijf last van en ze gaven steeds meer klachten. Alles zwol op en irriteerde heel erg, ik kon ook niet meer goed zitten. De huisarts verwees me door naar Xpert Clinics Proctologie omdat ze daar goede ervaringen mee had en omdat je daar niet lang hoeft te wachten tot je aan de beurt bent. En dat klopte: ik kon al binnen een week terecht.

Ik kon diezelfde middag nog geholpen worden

Het eerste consult had ik met dr. Mariëlle Vehmeijer en een verpleegkundige. Eerst mocht ik vertellen waar ik last van had, vervolgens wilde dr. Vehmeijer even kijken. Daarvoor hoefde ik alleen mijn onderkleding even naar beneden te doen en er werd meteen een handdoekje over me heen gelegd. Ik voelde me er niet ongemakkelijk bij. Ze had al snel gezien wat er aan de hand was en stelde voor om de huidflapjes te verwijderen onder narcose. Ik was nog nooit geopereerd en dus ook nog nooit onder narcose geweest. Dus vroeg ik of het ook met een plaatselijke verdoving kon? Dat bleek mogelijk – en wel diezelfde middag nog! De ingreep viel alles mee. Omdat ik een plaatselijke verdoving had, voelde ik wel wat pijn maar het is niet zo dat je door de grond gaat. En het duurde heel kort, hooguit tien minuten. Het herstel verliep heel goed. De verdovende zalf heb ik niet gebruikt en de pijnstillers heb ik maar een paar dagen geslikt. Wat wel lastig was, was dat het bij elke stoelgang weer open ging en ging bloeden. Ik heb nog even met de kliniek gebeld omdat ik me zorgen maakte. Er werd netjes uitgelegd dat het wel vier tot zes weken kan duren voordat alles helemaal dicht is. Toch fijn dat je dat even kunt vragen.

Ik ben heel tevreden

Ik ben heel blij dat ik gegaan ben. In eerste instantie wilde ik niet, ik schaamde me er ook een beetje voor. Maar als het dagelijks leven zo ongemakkelijk wordt, heb je geen keuze. Ik ben heel tevreden over de behandeling. En als ik weer een mariske krijg, ga ik gelijk weer. Ik heb nog wel een tip voor andere patiënten: ga vooral niet op internet lezen, want daar staan horrorverhalen over helse pijnen en dat je heel lang last houdt. Iets waarvan ik nu weet: dat is echt overdreven. Ik ben heel blij dat ik er niet mee ben blijven lopen. Die paar weekjes last stellen echt niks voor in vergelijking met hoe het daarvoor was.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 02Maak een afspraak