Ervaring
Behandeling van inwendige aambeien en skin tags

Behandeling van inwendige aambeien en skin tags

"Ik vond het ook heel relaxed om in een kliniek behandeld te worden, dat is toch heel anders dan in een ziekenhuis."

Toen ik ineens bloed in de toiletpot zag wist ik dat ik naar de dokter moest

“Tijdens de bevalling van mijn eerste kind heb ik heel hard moeten persen. Toen zijn de eerste skintags ontstaan. Door de jaren heen had ik de indruk dat er steeds meer hobbels en bobbels kwamen. Vervelend, want het duurt eindeloos voor je het gevoel hebt dat je schoon bent na een toiletbezoek, en dan nog blijft er wat achter. Dat geeft dan weer jeuk, met name ’s nachts. Ik heb vaak gedacht: ik moet er iets mee, maar ja, er zijn wel ergere dingen en dus doe je niets. Tot ik afgelopen zomer tijdens de vakantie opeens bloed in de toiletpot zag. Toen wist ik: nu moet ik echt naar de dokter.

Ik werd meteen behandeld

Bij thuiskomst verwees de huisarts me door naar dr. Mariëlle Vehmeijer van Xpert Clinics Proctologie. Ik dacht dat ik tijdens het eerste consult alleen even mijn verhaal zou doen, maar binnen drie minuten lag ik op de behandeltafel en vier minuten later waren er al elastiekjes geschoten. Ik bleek namelijk inwendige aambeien te hebben en die werden meteen al behandeld. Dat was even schrikken, maar tegelijk ook prima. Dr. Vehmeijer was heel vriendelijk en ook heel begripvol. Toen ik daar zo lag, merkte ze op dat mijn skin tags wel heel heftig waren. Dat was ergens wel fijn om te horen – ik had me dus blijkbaar niet drukgemaakt om niets. Ze stelde voor om ze operatief weg te halen, maar omdat het er veel waren moest het in twee keer. In november ben ik voor de eerste keer geopereerd, in januari voor de tweede keer. Dat ging beide keren onder volledige narcose. De ingreep zelf is eigenlijk een fluitje van een cent maar de periode erna, daar zag ik erg tegenop. Dr. Vehmeijer vertelde namelijk dat ze de wondjes open zou laten, dat ik dus niet mocht vegen en veel moest spoelen. Dat leek me best een heel gedoe, maar het is echt 100% meegevallen. Ik kreeg een hele batterij medicijnen mee, maar ik heb nauwelijks iets nodig gehad. Je hebt het wel het idee dat je op prikkeldraad zit, maar het is echt goed te doen..

Een leuke en kundige chirurg

Als ik dit geweten had, was ik er geen 23 jaar mee blijven lopen. Dat ongemak is echt vervelend en ook voor mijn man geneerde ik me soms. Nu kan ik weer mijn billen in één keer schoon vegen. Ik vind het zo knap wat dr. Vehmeijer gedaan heeft. Ze is een ontzettend leuke en zeer kundige chirurg. En bovendien heeft ze de operatie echt heel keurig gedaan, er is eigenlijk niets te zien. Ik vond het ook heel relaxed om in een soort privékliniek behandeld te worden, dat is toch heel anders dan in een ziekenhuis. Echt, ik zou het iedereen aanbevelen.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 02Maak een afspraak