Ervaring
Aambeienoperatie van Marian door middel van een HAL/THD methode

Aambeienoperatie van Marian door middel van een HAL/THD methode

"Ik had al lang last van aambeien en werd er eindelijk van verlost"

Door de zwaartekracht kwamen mijn aambeien naar buiten en dat is niet prettig met zitten en fietsen.

Marian (53): “Ik had al lang last van aambeien. Door de zwaartekracht kwamen ze naar buiten en dat is niet prettig met zitten en fietsen. De huisarts verwees me naar het ziekenhuis waar de chirurg vier keer een Barron ligatie heeft gedaan (elastiekjes-methode). Toen dat niet hielp stuurde hij me door naar een meer gespecialiseerde chirurg die het vervolgens ook twee keer heeft geprobeerd. Ook ditmaal zonder het gewenste resultaat. Ik dacht: dit gaat niet werken. Ik heb het toen maar even zo gelaten, ik was al die ziekenhuisbezoeken zat. Maar op een gegeven moment ga je toch verder kijken. Ik zag dat Xpert Clinics Proctologie op landgoed Zonnestraal in Hilversum zit. Ik dacht: ik kan altijd even gaan kijken.

Ik kon binnen 3 weken al geopereerd worden

Toen dr. Mariëlle Vehmeijer mijn verhaal hoorde, zei ze direct dat het weinig zin had om nog met elastiekjes aan de slag te gaan. Ze stelde voor om een operatie volgens de HAL methode, de klassieke methode, te doen. Onder narcose wordt er dan een hechting geplaatst, waardoor de bloedtoevoer stopt en de aambeien slinken. Het ging allemaal heel snel: drie weken later kon ik al geopereerd worden. Dat vond ik heel fijn. Sowieso is de hele gang van zaken in de kliniek heel prettig, een wereld van verschil met het ziekenhuis. De communicatie is veel beter, de behandeling wordt uitgebreid met je besproken en ook de risico’s komen aan bod. Je krijgt een goede uitleg zodat je precies weet wat er gaat gebeuren.
De operatie is in de kliniek in Amsterdam gedaan. Je mag van tevoren aangeven of je de anesthesist wilt spreken, en dat wilde ik graag. Toen hij belde heb ik aangegeven dat ik snel misselijk ben. Hij zou het doorgeven en inderdaad: vlak voor de ingreep kwam de dienstdoende anesthesist langs met een middel tegen misselijkheid. Die korte lijntjes zijn heel prettig.

Ik ben heel positief over de hele gang van zaken

De ingreep is heel goed gegaan. Voor ik het wist mocht ik alweer naar huis. Ik zat thuis te wachten tot het vervelend zou worden, maar dat werd het niet. Mede dankzij de medicijnen die ik meekreeg heb ik helemaal niets gevoeld. Ik dacht nog even: ze hebben toch wel wat gedaan? Na een dag of vier was de zwelling weg en toen merkte ik al dat het veel geholpen had. Nu is het gewoon weg.
Aambeien kunnen natuurlijk terugkomen, dus probeer ik nu zoveel mogelijk mijn ontlasting soepel te houden. En als het terugkomt, dan ga ik weer naar Xpert Clinics Proctologie kliniek. Ik ben heel positief over de hele gang van zaken.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 02Maak een afspraak