Dr. Tim Berendsen

Dr. Tim Berendsen
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Berendsen, T.A. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
“Als chirurg streef ik ernaar om het verschil te maken voor mijn patiënt.”
Locaties

"In een zelfstandig behandelcentrum ligt de focus op één specifiek vakgebied, en wordt alle tijd genomen voor de patiënt. De proctologie is in de meeste ziekenhuizen een vakgebied waar niet altijd 100% de nadruk op ligt. Bij Xpert Clinics is dit wel zo."

"Mijn specialisatie is de chirurgie. Een chirurg heeft het voorrecht het menselijk lichaam te openen. Daarmee is een chirurg altijd gehouden om het belang van zijn patiënt voorop te stellen, goed en netjes te werken, en helder te communiceren. Chirurgie is leiding geven en verantwoordelijk zijn. Het werk is bijzonder, uniek, en ontzettend bevredigend, maar niet zonder risico. Daarom zijn er veel vaardigheden nodig; naast focus, technische kundigheid en situational awareness spelen ook mentale weerbaarheid, betrouwbaarheid, en team-mentaliteit een belangrijke rol. Ik vind het een uitdaging en een enorme eer om chirurg te mogen zijn.

Als chirurg streef ik ernaar om het verschil te maken voor mijn patiënt; ik wil graag dat door mijn handelen, hun gezondheid en daarmee hun kwaliteit van leven verbeterd wordt. Het is dankbaar werk; je kunt iets betekenen voor iemand met een levensbedreigende ziekte, maar ook voor mensen met een onschuldig probleem, en alles daartussen in."

Opleiding

  • Opleiding tot chirurg, regio Groningen, 2015 - 2023
  • Promotie onderzoek: Harvard Medical School, Boston, 2009-2013
  • Geneeskunde (SUMMA Utrecht) 2004-2008
  • Medische biologie, UVA Amsterdam 1999-2004
  • AGB code
    84116885
  • BIG nummer
    59912353101
Maak een afspraak
Bel 088 778 52 02Maak een afspraak