Dr. Joris Harlaar

Dr. Joris Harlaar
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Harlaar, J.J. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
“Mijn kracht ligt bij mijn enthousiasme, originaliteit en ambitie om met het zorgteam elke dag voor de patiënt het verschil te maken.”
Locaties

“Bij Xpert Clinics is alle aandacht voor de patiënt en voor zijn/haar probleem. Hierdoor is het mogelijk om te focussen op een beperkt aantal ziektebeelden, wat de patiëntgerichtheid en kwaliteit van zorg ten goede komt. Hiernaast is de zorg efficiënt en patiëntvriendelijk georganiseerd met hele korte lijntjes, dit is zowel voor patiënt als dokter heel prettig. 
Ik ben gespecialiseerd als gastro-intestinaal chirurg met speciale aandacht voor de coloproctologie en oncologie. Met name in de proctologie kunnen patiënten vervelende klachten hebben die relatief veel impact kunnen hebben op het dagelijks leven. Vaak lopen patiënten er lange tijd mee rond en is de drempel om naar de dokter te gaan hoog. Door goede uitleg te geven in combinatie met een doeltreffende behandeling hoop ik voor patiënten het verschil maken.  
Mensen helpen doe ik heel graag. Door vertrouwen te winnen en zorgvuldig het probleem te benaderen, probeer ik altijd topzorg te leveren. Vaak zien patiënten heel erg op tegen een bezoek omdat ze er al zo lang last van hebben. Juist patiënten die ongerust zijn weer vertrouwen te geven in hun eigen lichaam, is heel mooi om te doen. Een tevreden patiënt geeft mij extra energie.  
Ik heb ooit een patiënte behandeld met langdurig bestaande proctologische klachten. Zij had iedere toiletgang veel pijn en was al jarenlang dagelijks bezig was om haar klachten onder controle te houden. Ook hield ze dit voor de buitenwereld verborgen. Uiteindelijk kwam ze via de huisarts op het proctologisch spreekuur. Door een relatief eenvoudige ingreep en goede uitleg over hoe dit probleem in de toekomst te voorkomen, waren de klachten van deze patiënt geheel verdwenen. Zij kon hierdoor weer haar leven oppakken en was zeer tevreden over de uitkomst van deze behandeling.”

Dr. Harlaar studeerde Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hierna vervolgde hij zijn opleiding tot chirurg in Amsterdam en mocht hij zich in 2019 registreren als Chirurg-Oncoloog en als Gastro-Intestinaal Chirurg. Tijdens fellowships in Australie, Leeuwarden en Groningingen specialiseerde hij zich onder andere in de coloproctologie.

  • AGB code
    03309809
  • BIG nummer
    09915145401
Maak een afspraak
Bel 088 778 52 02Maak een afspraak