Hoe verloopt een consult bij de proctoloog?
Er zijn in Nederland miljoenen mensen die last hebben van anale klachten. Toch wordt er maar weinig over gesproken. Veel mensen schamen zich ervoor en vinden het een gênant onderwerp, waardoor zij te lang met hun klachten blijven rondlopen.
Hoe verloopt een consult bij de proctoloog?
Bij Xpert Clinics ben je in goede handen als je last hebt van aambeien, een fissuur of een fistel. Onze specialisten bieden zorg in een ontspannen setting, waarbij privacy en discretie vooropstaan. Een proctologisch consult kan spannend zijn, maar onze specialisten zorgen ervoor dat je je op je gemak voelt en begeleiden je zo goed mogelijk.
Hoe maak je een afspraak?
Met een verwijzing van je huisarts of specialist kun je bij ons terecht. Een afspraak maken is eenvoudig via onze website of door contact op te nemen met ons informatiecentrum.
Het consult bij onze gespecialiseerde proctologen
Tijdens het consult neemt de proctoloog de tijd om naar je klachten te luisteren en stelt hij vragen over je gezondheid en medische achtergrond. Daarna volgt een uitwendig en inwendig onderzoek. Het is begrijpelijk dat je hier tegenop ziet, maar onze specialisten zorgen ervoor dat het onderzoek zo comfortabel mogelijk verloopt.
Diagnose, behandelopties en nazorg
Meteen na het onderzoek bespreekt de arts de diagnose en legt hij de behandelopties uit, afgestemd op jouw situatie.
- Kleine ingrepen kunnen soms direct tijdens het eerste consult worden uitgevoerd.
- Grotere behandelingen vereisen een aparte afspraak op korte termijn.
Wij beschikken over de beste behandelmethoden voor alle voorkomende anale klachten. Daarnaast is er veel aandacht voor pijnstilling, omdat sommige aandoeningen hevige pijnklachten kunnen veroorzaken. Een effectieve pijnbestrijding zorgt vaak voor directe verlichting.
Na de behandeling staat ons team klaar om eventuele vragen te beantwoorden en verdere ondersteuning te bieden bij jouw herstel.
Verslag naar de huisarts
Na het eerste consult stuurt de arts altijd een medisch verslag naar je huisarts. Wanneer de onderzoeken en/of behandelingen zijn afgerond en je niet meer hoeft terug te komen, ontvangt je huisarts een afsluitend verslag. Bij langdurige trajecten wordt soms ook tussentijds gerapporteerd.