Anaal bloedverlies

Neem contact op

Neem telefonisch contact op: 088 - 7785202

ma - do08.00 - 18.00
vr08.00 - 17.00

Anaal bloedverlies kan beangstigend zijn. Het is begrijpelijk dat u zich ongerust maakt en u afvraagt of het misschien op iets ernstigs duidt. Bij jongere mensen is de kans daarop echter klein. Bent u ouder dan vijftig jaar, dan neemt de kans toe dat het bloeden wordt veroorzaakt door poliepen of carcinomen (kanker). In de meeste gevallen heeft het bloedverlies echter een veel onschuldigere oorzaak.

Ziet u bloed bij poepen op (dus niet in) de ontlasting of blijft er helder rood bloed achter op het toiletpapier, dan is de kans groot dat u aambeien heeft. Deze kunnen op verschillende manieren behandeld worden.

Ook bij een anale fissuur kan er sprake zijn van bloedverlies. De aandoening is dan in de acute fase. U kunt in eerste instantie behandeld worden met ISDN-zalf, en als dat niet voldoende effect heeft met Botox-injecties.

Belangrijk!

Heeft u last van anaal bloedverlies, bloed bij het poepen, raadpleeg dan altijd uw huisarts. In de meeste gevallen is de oorzaak (vrij) onschuldig, maar soms kan bloed verlies (bloed bij poepen) ook een signaal zijn van een meer ernstige aandoening. De huisarts kan een diagnose stellen en u zo nodig doorverwijzen voor verdere behandeling.

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 02Maak een afspraak