Ik vermoed dat ik aambeien heb, wat te doen?

Neem contact op

Neem telefonisch contact op: 088 - 7785202

ma - do08.00 - 18.00
vr08.00 - 17.00

Aambeien zijn een veelvoorkomend en vervelend probleem

Bij Xpert Clinics Proctologie kunnen we uw klachten in de meeste gevallen goed verhelpen . Natuurlijk is het dan allereerst zaak om uw klachten te identificeren. Op deze pagina bespreken we daarom de klachten en symptomen die gepaard gaan met één van de meest voorkomende anale problemen: aambeien (ook wel: hemorroïden).

Aambeien: iedereen heeft ze

Iedereen heeft in feite aambeien: het zijn kleine zwellichaampjes (kussentjes) in de endeldarm die ervoor zorgen dat er geen ontlasting uit de anus lekt. Wanneer er ontlasting passeert, zakt dit slijmvlies iets naar beneden. Het onderliggende spierweefsel en elastisch bindweefsel trekken het anale slijmvlies daarna weer op zijn plek. Door leeftijd, persen of zwaartekracht kan het slijmvlies te ver naar beneden en zelfs naar buiten zakken.

De symptomen op een rijtje

Vermoed u dat u last heeft van aambeien? Alhoewel aambeien in feite onschuldig zijn kunnen ze toch vaak klachten geven. Aambeien kunnen jeuk, pijn en zwellingen bij de anus veroorzaken. Het is ook mogelijk dat aambeien gaan bloeden bij de stoelgang. In dit geval kunt u helderrood bloed aantreffen bij uw ontlasting. Daarnaast kunnen ze ook spontaan gaan bloeden.

  • Jeuk of pijn aan de anus
  • Helderrood bloedverlies
  • Zwellingen bij de anus
  • Anale afscheiding
  • Problemen met de stoelgang
Maak een afspraak
Bel 088 778 52 02Maak een afspraak